162201 Burgemeester Maarssen 4021Pet

Missie en Visie

Missie:

Mijn missie is om creaties te maken van verzamelingen en grote hoeveelheden tweedehandsspullen om mensen bewust te maken van overconsumptie. Door jaarlijks een grote manifestatie te organiseren waarbij een verzameling centraal staat, versterk ik dit bewustzijn.

visie:

We leven in een wereld vol overproductie. Hoe kunnen we de afvalstromen van deze overproductie op een creatieve manier in goede banen leiden? We zijn continu opzoek naar grote partijen tweedehandsspullen die we willen gebruiken om daar een groot monster van te maken dat overconsumptie heet.

Toelichting (vrij naar Anna Berk ):

Als er iemand de fascinatie voor objecten uitdraagt is Van de Luijtgaarden het. Echt en intens gefascineerd, en dat spat ervan af. Hij houdt zich bezig met de enorme hoeveelheden aan spullen en verzamelingen die mensen vergaren, met hun oprechte liefde ervoor, en de grote waarde die verzamelingen hebben voor mensen. Maar je ziet in zijn werk ook zijn gevoel van absurditeit die hij ontwaart in de verzamelingen en de waaromvraag die hij stelt: Waar hebben we in godsnaam zoveel spullen voor nodig? Feitelijk verzamelt Van de Luijtgaarden verzamelingen, of misschien zelfs wel gevoelens en ervaringen met verzamelingen. Hij koopt via Marktplaats complete collecties op van objecten. Aanstekers, actiepoppen, puntenslijpers, speelgoedauto’s, videobanden, knuffels om ze daarna, volgens een op maat gemaakt concept als kleurrijke installaties in het museum te zetten. Pet van de Luijtgaardens werk bestaat uit juweeltjes van hedendaagse kunstprojecten. De kunstenaar zelf is een geëngageerd gedreven mens en motivator. Ik vermoed oprecht dat als Andy Warhol nog geleefd had, hij hem had bejubeld en in de armen gesloten.