160505 Vrijland Blijburg Amsterdam 4724Pet

Zuiderveen Festival

Zaterdag 24 augustus 2019, vanaf 13.00 uur Zuiderveen Winschoten!

Utrechtse kunstenaar organiseert nieuw festival in Groningen

Na al het aardgasdrama is het tijd geworden om iets terug te geven aan Groningen. De Utrechtse kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, bekend van o.a. Tour d’Artistique en Gullivers Verzamelingen, neemt hierin het voortouw. Op 24 augustus organiseert hij de tweede editie van het Zuiderveen Festival.

Diverse artiesten en kunstenaars zullen er optreden. Het festival is een prelude op het -op termijn- te verrijzen ‘Verzamelmonster van Zuiderveen’, een museum waar Van de Luijtgaarden zijn fascinatie voor de veelheid aan spullen in onze samenleving een definitieve plek zal geven.

Pet van de Luijtgaarden: “Het is grappig, Groningen loopt leeg, mensen trekken weg, in plaats van mensen brengen we er spullen heen. Maar serieus, hopelijk ben ik de eerste in een lange rij van creatieven en bedrijven die mooie dingen in Groningen gaan doen."

Groningers die aardbevingsschade aan hun huis hebben, mogen gratis op het festivalterrein overnachten in een van de kunscaravans van de Tour d’Artistique. Net als de overige bezoekers kunnen zij workshops volgen over het pimpen van caravans en het leven in een tiny house.

Kunstcaravans Petvdluijtgaarden 62 Kunstcaravans Petvdluijtgaarden 61 Kunstcaravans Petvdluijtgaarden 60 152108 Lowlands2015 1791Pet