Janskerkhof Festival 2

Janskerhof Festival

Nieuwjaarsduik in de kunstcaravans van Tour d'Artistique

Zondagmiddag 13 januari 2019 van 12.30 uur tot 18.00 uur

Poëzie, muziek, warmte, verhalen en knusheid, dit alles in en rondom de caravans van Tour d'Artistique, het rijdende museum van de Utrechtse verzamelkunstenaar Pet van de Luijtgaarden. De kunstcaravans verlaten voor één dag de winterstalling en strijken neer op het eeuwenoude plein.

In en om de caravans is er een doorlopend programma met veelal jonge makers, waaronder:

Fenne Scholte, Mees Vervuurt en Elaine Hakkaart
Drie 18-jarige studenten van het Utrechts Conservatorium brengen zelf geschreven materiaal ten gehore, akoestisch en driestemmig.

James de Jong en Mees Vervuurt
Eerstejaars studenten van het Utrechts Conservatorium spelen Nederlandstalige, poëtische, theatrale muziek met basgitaar en pedalboard, keys en zang.

KINSMIT
Deze singer-songwriter speelt songs, vertelt verhalen en brengt uitgesponnen composities ten gehore met zijn gitaar en stem.

Meran Sari Rotte
Deze Utrechtse zangeres schrijft eigen nummers en neemt geen blad voor de mond. Gewapend met haar stem en gitaar combineert ze eigen werk met covers.

Oude verhalen opnieuw verteld
Enthousiaste jonge vertellers van de Vertelacademie komen de meest prachtige oude verhalen vertellen die ook in 2019 zeker het luisteren waard zijn.

Pop-up Poëzie
Dichters van Taalpodium maken op verzoek mooie gedichten. Over wat je bezighoudt, over wat je lief is, over wat je maar wilt. Het gedicht wordt à la minute handgeschreven of getypt!

Janskerkhoffestival 11 Janskerkhoffestival 7 Janskerkhoffestival 3 Janskerkhoffestival 1 Janskerkhof Festival 6 Janskerkhof Festival 5 Janskerkhof Festival 4 Janskerkhof Festival 2