Ga naar de inhoud

Dichters Festival

  25 Mei van 12 tot 18 uur Zijstraat Croeseslaan, Heycopstraat

  Het Tour d’Artistique Dichtersfestival vindt zaterdag 25 mei plaats in de Utrechtse Dichterswijk. In en om de kunstcaravans van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden zullen dichters en muzikanten optreden.

  Artistiek leider Bernhard Christiansen van de Vorlesebühne zal, samen met vaste Vorlesebühne-sterren Liesbeth Mende en Mariska Vollering, het publiek verschillende kleine amuses van steeds ca. 20 minuten laten proeven.

  Verder zijn er onder andere dichters van Taalpodium, een caravan waar het maar liefst vijfduizend regels tellende gedicht ‘Mei’ van Herman Gorter wordt afgespeeld, spoken word van Tim van Keeken (KEEK) en optredens van de singer-songwriters Samuel Benjamin en CATSELF.

  Kinderen vermaken zich met de kinderdisco in de knuffelcaravan, of werken onder begeleiding van kunstenaar Patrick Tersteeg aan een reusachtig schilderij van een bloemenveld.

  In de intieme caravan van The Close-up Club brengen illustere namen als Miss Suzie Q, Tommie Kleiweg, die Rote Zora en Woordenweefster onder vier oren voor jou alleen hun werk tot leven.

  Meer info: https://www.facebook.com/events/336102853779807/