Ga naar de inhoud

Duurzaamheidsdoolhof 2021

    Laat je verrassen en bezoek het duurzaamheidsdoolhof: het doolhof van verzamelingen.

    Zaterdag 19 juni 2021 vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur. Jutfaseweg 156 Utrecht

    Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden trakteert Utrecht deze zomer op zijn Duurzaamheidsdoolhof. Het doolhof bestaat uit aan elkaar geschakelde zeecontainers, en is onderverdeeld in verschillende compartimenten. Denk aan ruimtes met duizenden dvd’s of eindeloze wanden vol videobanden. Of de lampen-ruimte, waar je zelf ziet in duizendvoud door de honderden spiegels en lampen.

    “Na half november is er weinig vertier geweest”, constateert Van de Luijtgaarden, “wij hopen als een van de eersten bezoekers weer iets leuks, leerzaams en inspirerends mee te geven. We komen om in de spullen. Nog nooit zijn er zoveel tweedehands winkels geweest, het aantal blijft maar groeien. De afvalstroom neemt toe. De kartonproductie is nog nooit zo hoog geweest. Met het Duurzaamheidsdoolhof willen we mensen een indruk geven van de hoeveelheid spullen die worden weggegooid.”

    In samenwerking met de Herman Brood academie, ZIMIHC, Kunstbende en Buurtcamping zullen er bijzondere acts optreden voor het doolhof. De containers worden geschilderd door studenten van Nimeto, Cibab, HKU en UU.