Ga naar de inhoud

Floating village Amsterdam

  17 tot 23 juni Amsterdam Oosterdok

  De zeespiegel stijgt met wel 1 meter in een eeuw tijd! En het land daalt! Nederland ligt onder het zeeniveau en de vraag begint steeds actuelere te worden of we in de laaggelegen delen van Nederland niet bang moeten zijn voor overstromingen. Deze problematiek wordt versterkte door onder ander de populaire serie: de dijken breken van de EO. Ook zien we de bezorgdheid terug bij professionele organisaties. Daarnaast wonen de mensen van de stichting ook zelf in een stad die ook onder de zeespiegel ligt.

  We willen mensen op een creatieve en goedkope manier laten zien dat mensen oplossingen kunnen verzinnen als het water gaat stijgen. Door mensen te laten zien hoe je een vlot bouwt en daar een caravan opzet, zodat je beschutting hebt en blijft drijven!

  Daarnaast willen we ook drijvend dorp bouwen uit artistiek oogpunt, omdat het mooi is! Een drijvend dorp van caravans op het water is uniek en nooit eerder vertoond. Het kan ook een goedkope tijdelijke oplossing bieden voor het woningprobleem. Zeker in Amsterdam stijgen de woonkosten de pan uit en is er voor de gewone stervelingen geen betaalbare woonruimte meer te vinden. Deze problematiek heeft zich inmiddels ook uitgebreid naar andere grote steden waaronder Utrecht. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. Aan de ene kant een oplossingen voor een toekomstig probleem en aan de andere kant een oplossing voor een huidig probleem.

  SONY DSC
  SONY DSC
  SONY DSC
  SONY DSC
  SONY DSC
  SONY DSC
  SONY DSC