Ga naar de inhoud

Griftpark doolhof

    het duurzaamheidsdoolhof strijk neer op het griftpark

    Duurzaamheidsdoolhof geeft Griftpark kleur op 28 augustus. Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden geeft op zaterdag 28 augustus het

    Griftpark kleur met zijn Duurzaamheidsdoolhof. Het doolhof bestaat uit aan elkaar geschakelde containers (!) en is onderverdeeld in verschillende compartimenten. Denk aan ruimtes met honderden dvd’s of eindeloze wanden vol videobanden, infinity room met lampen en eindeloos veel verzamelingen. “Dit voorjaar stonden we met het Duurzaamheidsdoolhof aan de Jutfaseweg en op het Jaarbeursplein, mensen reageerden er verrast op”, vertelt Van de Luijtgaarden.

    Hij heeft een boodschap met zijn kunstwerk. “We komen om in de spullen. Nog nooit zijn er zoveel tweedehands winkels geweest, het aantal blijft maar groeien. Met het Duurzaamheidsdoolhof willen we mensen een indruk geven van de hoeveelheid spullen die worden weggegooid.”

    Voor het doolhof treden onder andere dichters, Ivo en de bands Powersmoke en Asociaal Kabaal op. Het programma duurt van 13:00 tot 18:00 uur. Toegang is gratis.