Ga naar de inhoud

Janskerhof Festival

  Nieuwjaarsduik in de kunstcaravans van Tour d’Artistique

  Zondagmiddag 13 januari 2019 van 12.30 uur tot 18.00 uur

  Poëzie, muziek, warmte, verhalen en knusheid, dit alles in en rondom de caravans van Tour d’Artistique, het rijdende museum van de Utrechtse verzamelkunstenaar Pet van de Luijtgaarden. De kunstcaravans verlaten voor één dag de winterstalling en strijken neer op het eeuwenoude plein.

  In en om de caravans is er een doorlopend programma met veelal jonge makers, waaronder:

  Fenne Scholte, Mees Vervuurt en Elaine Hakkaart
  Drie 18-jarige studenten van het Utrechts Conservatorium brengen zelf geschreven materiaal ten gehore, akoestisch en driestemmig.

  James de Jong en Mees Vervuurt
  Eerstejaars studenten van het Utrechts Conservatorium spelen Nederlandstalige, poëtische, theatrale muziek met basgitaar en pedalboard, keys en zang.

  KINSMIT
  Deze singer-songwriter speelt songs, vertelt verhalen en brengt uitgesponnen composities ten gehore met zijn gitaar en stem.

  Meran Sari Rotte
  Deze Utrechtse zangeres schrijft eigen nummers en neemt geen blad voor de mond. Gewapend met haar stem en gitaar combineert ze eigen werk met covers.

  Oude verhalen opnieuw verteld
  Enthousiaste jonge vertellers van de Vertelacademie komen de meest prachtige oude verhalen vertellen die ook in 2019 zeker het luisteren waard zijn.

  Pop-up Poëzie
  Dichters van Taalpodium maken op verzoek mooie gedichten. Over wat je bezighoudt, over wat je lief is, over wat je maar wilt. Het gedicht wordt à la minute handgeschreven of getypt!