Ga naar de inhoud

Recycle Kasteel

  Kasteel van zeecontainers

  Samen met kinderen uit Utrecht een groot kasteel bouwen naar voorbeeld van het oude kasteel Nijevelt. Om kinderen te laten zien wat een kasteel vroeger betekende, om creatieve technieken te leren en ook lekker buiten te zijn.

  De aanleiding voor recycle kasteel is drieledig. Op grond waar de kinderen van de vier scholen spelen heeft eeuwenlang kasteel Nijevelt gestaan. Nijevelt (ook: Nijeveld) is een voormalig middeleeuws kasteel, en vanaf 1536 ridderhofstad, dat waarschijnlijk gebouwd is in de 13e eeuw. Dit kasteel verrees in de polder Veldhuizen, ongeveer 1,5 km ten westen van de nederzetting De Meern. We willen zoveel mogelijk kinderen actief in aanraking brengen met kunst en cultuur door ze ook daadwerkelijk een bijdrage te laten leveren aan een kunstwerk in de openbare ruimte. Veel kinderen zijn erg creatief maar de creaties blijven bijna altijd beperkt tot de schooldeur.

  Doel is zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met erfgoed, kunst en cultuur en buitenspelen. We willen de kinderen geschiedenis, creativiteit en buitenspelen bij brengen. Een positieve toevoeging aan de wijk en kinderen laten zien waar ze samen toe in staat zijn. Succes hebben we behaald als er een degelijk gebouwd een mooi geschilderd kasteel waar iedereen trots op is en waar de kinderen lekker aan hebben gewerkt in de buitenlucht en ondertussen nog veel hebben geleerd over kastelen en hoe mensen vroeger leefden.

  Van maandag 14 tot donderdag 18 september gaan we samen met de scholen uit de buurt het kasteel schilderen.

  Het kasteel is te bewonderen op: Keerderberg 27, 3453 RD Utrecht