Ga naar de inhoud

Schilderij van LP’s

  grootste schilderij ter wereld!

  De Lp is in 2023 75 jaar oud (een mensenleven!) en nog steeds populair onder verschillende lagen van de bevolking, van jong tot oud. Veel jongeren hebben de Lp weer herontdekt als alternatief voor streaming. De Lp heeft invloed gehad op hele generaties. Het heeft jongeren in opstand gebracht en daarnaast ook rust gegeven. Veel jongeren kochten van hun laatste geld een plaat i.p.v. een kledingstuk of zelfs eten.

  De wethouder komt de eerste plaat leggen waarna het team van enthousiaste vrijwilligers aan de slag gaat.

  De platenindustrie begon met de opkomst van de Beatles aan een booming business. 600 miljoen platen zijn er van de Beatles en van Elvis Presley verkocht, een ongelooflijk aantal! Daarna kwam Abba met 400 miljoen platen en nog vele andere artiesten. Al deze platen beginnen nu de weg van de tweede handwinkel en de afvalbak te vinden. Het kleine groepje fanatieke verzamelaars kan ze niet allemaal van de ondergang redden. Vooral artiesten die de tand destijds niet hebben doorstaan moeten het ontgelden: zoals James Last, Roger Whittaker, ,Demis Roussos BZN, Alle 13 goed, enz. Deze zullen rijkelijk aanwezig zijn op de berg van Lp’s

  Het heeft veel geld gekost om te kopen in de winkel, maar ook veel vreugde van de grijs gedraaide plaat. Kortom er is geen product geweest wat zoveel te weeg heeft gebracht. Van de komst van mega optredens tot de enorme verzamelaarbeurzen, zoals die in de Jaarbeurs jarenlang is geweest. De Lp is inmiddels een verzamelitem vanjewelste.

  De video gemaakt door Albert Kok (Skymix)

  Het kunstwerk zal bestaan uit meer dan 25.000 platen. De platen zullen van te voren geschilderd w orden en zullen later worden samengevoegd tot een kunstwerk. Als een groot mozaïek werk. Het zal het grootste geschilderde kunstwerk ter wereld worden.