Ga naar de inhoud

Viering 30 jaar val Berlijnse muur

    Val van de Muur 9 november 2019 op Berlijnplein

    De Berlijnse Muur die sinds enkele weken op het Berlijnplein in Utrecht staat, valt op zaterdagmiddag 9 november, exact dertig jaar na de val van de Muur in Berlijn. Met het zestig meter lange bouwwerk is afgelopen weken op het Berlijnplein stilgestaan bij deze historische gebeurtenis die voor Duitsland, Nederland en Europa grote gevolgen had.

    Het project is een initiatief van beeldend kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, bekend van eerdere projecten zoals het Drijvend Dorp en de Caravantoren. Vanaf drie uur ‘s middags op zaterdag 9 november zal er onder de overkapping op het Berlijnplein een puntig, educatief programma plaatsvinden, met ook ruimte voor muziek en theater.

    Presentator Raymond Taams ontvangt onder anderen publicist Peter Bijl, als Berlijn-expert een van de drijvende krachten achter het Nederlandstalige Berlijn-magazine Stadtgeist. De in Duitsland geboren Utrechtse schrijver Bernhard Christiansen, bekend van de Vorlesebühne, draagt voor uit eigen werk. Cultuurwethouder Anke Klein verricht de officiële handelingen rondom het neerhalen van de muur.